Vergoedingen en tarief

Een verwijzing van de huisarts is niet verplicht, zonder verwijzing mag je ook een afspraak maken.

Bijna alle zorgverzekeraars erkennen de waarde van psychosociale therapie en vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten, indien je aanvullend verzekerd bent. Ben jij dit niet dan zijn er misschien nog andere mogelijkheden tot vergoeding.

In tegenstelling tot de basisverzekering kun je het hele jaar door een aanvullende verzekering afsluiten, zelfs bij een andere verzekeraar dan waar je basisverzekering loopt. Je dient zelf uit te zoeken of een aanvullende zorgverzekering nodig is of niet.

Werkgevers zijn vaak bereid om psychosociale therapie te vergoeden omdat verzuim veel duurder is dan therapie of counseling.

Soms zijn er ook mogelijkheden tot vergoeding via het UWV of kun je informeren bij de gemeente naar de vergoedingen vanuit de WMO of PGB (persoonsgebonden budget)

Heb jij een eigen bedrijf en zijn de problemen werkgerelateerd dan is psychosociale therapie en counseling als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroep- of bedrijfskosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst.

Overzicht zorgverzekeraars per 1 januari 2020

Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden* vindt u hier


*Het overzicht van het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraars is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door de NFG. De NFG stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden.

Tarief

Therapie of counseling is voor velen een spannende stap neem daarom gerust telefonisch contact op voor meer informatie. Als jij besluit om therapie of counseling te volgen zijn de kosten van een sessie van 60 minuten € 95,-. Per sessie wordt er gefactureerd. De betaling kan per bankoverschrijving worden voldaan. Daarna kun je zelf de aanvraag voor vergoeding doen bij je zorgverzekeraar, indien je zorgverzekeraar de consulten (deels) vergoedt.